Michelin tärn 2012-2019
Bib Gourmand ja Roheline Tärn 2016-2021
soovitatud Michelini teejuhi poolt - 2022-2024
Filip alustas oma erialast karjääri 16-aastaselt restoranikoolis õppides. Peale lõpetamist 1999. aastal kolis ta välismaale. Filip omandas kogemusi mitmes tuntud restoranis üle Euroopa. Nende hulgas on näiteks Edsbacka krog (2 Michelini tärni) Rootsis ning Comerc24 (1 Michelini tärn) ja El Bulli (3 Michelini tärni) Hispaanias. Kõige olulisemaks tööks Filipile välismaal olles oli 5 peakokana veedetud aastat Spisestedet Feinschmeckeris (1 michelin tärn) Oslos.
Filip Langhoff on sündinud 1980. aastal Soomes. Juba väikese lapsena olid Filipi ühed lemmiktegevused maitsetaimede ja marjade korjamine tema vanaema aiast või jalutamine metsas. Aastate jooksul on ta reisinud mööda maailma, pöörates alati erilist tähelepanu toidule. 2007. aastal abiellus ta Linda Stenman-Langhoffiga, kes on veinispetsialist. Selles võimupaaris valmistab mees toitu ja naine teeb kõike muud.
Kui ta sai pakkumise asuda Chez Dominique ’i peakokaks (2 Michelini tärni) – otsustas Filip koos perega tagasi Soome kolida.
Aastatel 2008 ja 2009 esindas Filip Soomet mainekal Bocuse d´Or võistlusel. Tal õnnestus viia Soome läbi Euroopa võistluse 5. koha finaali ja 2009. aasta Lyonis saavutas ta finaalis 11. koha.
Alates 2011. aastast juhivad Filip ja Linda koos Cibus by Langhoffi toitlustus- ja konsultatsioonifirmat. Selle ettevõtte kaudu korraldavad nad üritusi ja sündmusi üle kogu maailma, nõustavad restorane ja pakuvad sisekujundust.
2012. aastal avasid nad restorani Ask. Ask oli väike ja intiimne 22-kohaline restoran Kruununhaka kenas piirkonnas. Ask pakkus 17 portsjonist koosnevat degustatsioonimenüüd koos hoolikalt valitud joogimenüüga. Tooteid hangiti väikestest kohalikest, mahepõllumajanduslikest ja biodünaamilistest taludest. 2019. aasta augustis otsustasid Filip ja Linda Ask´i sulgeda.
2015. aastal produtseerisid Filip ja Linda 13-osalise kokandussaate nimega Från Jord till Bord (Maast lauale). See on telesaade, mida on näidatud 2016-2024 aastatel Soomes, Norras, Rootsis ja Taanis. Saade räägib fantastilistest kohalikest mahetoodetest ja põllumeestest, kes on nende suurepäraste toodete taga.
Ask’i muretu väike õde, avati Kampi kaubanduskeskuses. Jordi keskendus kõikidele mõeldud mahetoidule ja -jookidele. 2019. aastal kolis Jord ümber Krununhakasse ja restorani Ask vanasse asukohta. Kuid kahjuks suleti see 2021. aastal pandeemia ajal. Pärast lühikest pausi avasid Filip ja Linda kolmanda restorani. Sekel bar & Restaurant, kus keskendutakse toidule ja Soome gastronoomilisele ajaloole, eriti 1920ndatele ja 1930ndatele, kannab endas tugevat jätkusuutlikkuse eetost. Menüüd ja veinid on inspireeritud sellest, mida serveeriti laudadele sajand tagasi.
Täna leiad neid oma suverestoranis Restaurant Segel Hankos, mis on Soome suvepealinnaks. Segel on lihtne, kvaliteetsete toitudega suverestoran, kus saab nautida kõike alates kalast ja friikartulitest kuni kohalikku toodangut sisaldava peakokamenüüni. Segelil on ka eriline veinikaart, kust leiate veine restoran Aski vanast ja laiast veinikeldrist.
Õhtusöökidel kosutab maitsva toidu kõrval meeli Maryna Bobrova.
Maryna on üks Ukraina väljapaistvamaid viiuldajaid. Ta on lõpetanud Tšaikovski-nimelise Ukraina rahvusliku muusikaakadeemia ja võitnud rohkelt erinevaid Ukraina konkursse. Koostöös Vanessa Mae mänedžeri Mel Bushiga on ta esinenud Inglismaal, Koreas, Hiinas, Prantsusmaal, Maldiividel, Marokos, Saksamaal, Araabia Ühendemiraatides, Šveitsis, Itaalias, Hispaanias ja teistes riikides.
Maryna spetsialiseerub interaktiivsetele esitustele, mis sisaldavad erinevaid žanre, nagu klassikaline muusika, klassikaline crossover, popp, lounge, elektrooniline muusika ja rokk.
Tema viiulimäng pakub elamust, mida Sa iial ei unusta!